Drenthe/Nieuws /Vanslag steunt artiest met sterk initiatief

Vanslag steunt artiest met sterk initiatief

Vanslag Borger

Vanslag steunt artiest met sterk initiatief

Net als zoveel afgelaste concerten troffen de genomen maatregelen in verband met het coronavirus ook het optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz in cultuurpodium VanSlag in Borger. Zij treedt vanavond niet op, maar gaat niet ‘met lege handen naar huis’.

,,Ruim 90 procent van de 120 mensen die een kaartje kochten heeft het entreegeld voor de helft of volledig aan Dayna ter beschikking gesteld”, zegt uitbater Henk Eggens van VanSlag. ,,Dat is wat er gebeurt als we aan bezoekers vragen of ze bereid zijn een bijdrage te leveren aan de onkosten van Dayna.”

Als geen ander weet Eggens hoeveel artiesten die bij hem spelen baat hebben bij hun gage. ,,Zeker omdat we zo’n kleine zaal zijn. Toen gisteren duidelijk werd dat ze niet kon optreden, heb ik alle kaartkopers benaderd en gevraagd of ze 50 procent van de ticketprijs van 20 euro ter beschikking aan haar wilde stellen. Sommigen wilden helemaal geen geld terug hebben en gunden haar het gehele bedrag. Zo kan ze toch het grootste deel van haar gage ontvangen. Er is tot nu toe ruim 950 euro voor haar opgehaald.”

De oprichter van VanSlag is overweldigd door de reacties. ,,Dit zegt veel over haar publiek, maar ook over de betrokkenheid en de solidariteit met artiesten op dit moment. Dayna kan nu haar bed & breakfest betalen.”

Meer lezen? Kijk op Dagblad van het Noorden.

Foto: Zack Smith