Drenthe/Nieuws /Van onzeker meisje naar talentvolle artiest; Nadua.

Van onzeker meisje naar talentvolle artiest; Nadua.

Van onzeker meisje naar talentvolle artiest; Nadua.

Met haar professionele uitstraling, zweverige gitaarspel en soms nog wat ongepolijste stem oogt Nadua al als een ervaren artiest. Maar als jong en onzeker tienermeisje, was ze daar zelf niet zo van overtuigd. Maar gelukkig komt daar verandering in.

Het muzikale avontuur van de Assense begint al op jonge leeftijd. De nicht van haar beste vriendinnetje deed mee aan het tv-programma Popstars. “Dat was dan op een vet groot podium en dat vond ik eigenlijk stiekem ook wel leuk”, vertelt ze.
De popster in Nadua werd wakker. “Zingen vond ik leuk, ik ben toen gitaar gaan spelen en toen kwam ik in het schoolorkest en toen kon ik helemaal niks eigenlijk”, lacht ze.

Maar het muziek maken kriebelde toch. Na de middelbare school volgde ze daarom een artiestenopleiding en daar ontstond een kantelpunt. Voor die tijd had ze weinig vertrouwen in haar artiestenbestaan en vond iedereen beter dan zichzelf. “Eigenlijk in het laatste halfjaar van de opleiding dacht ik: volgens mij kan ik best wel muzikant worden!” Ze schreef ook een nummer over haar onzekerheid; Walls of Habit. 

Meer lezen: RTV Drenthe