Volg ons op onderstaande social media platformen.

Socials:

Title image

Talentontwikkeling trajecten

Kunstbende
Als deelnemer van Kunstbende laat je jouw talent zien op een van de podia van de Nieuwe Kolk in Assen en maak je kans op toffe prijzen. Namelijk festivaloptredens, exposities, workshops met professionals en het allerbelangrijkste: een ervaring om nooit meer te vergeten. Daarnaast stroomt de 1e prijswinnaar door naar de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival.

Inschrijfperiode: Ongeveer 2 weken voor de voorrondes plaatsvinden sluit de inschrijving.
Contactpersoon: Dominique van Waesberge (Drenthe@kunstbende.nl)
Website: https://kunstbende.nl/drenthe/

Popsport

Popsport is het coachingsprogramma voor singer-songwriters, bands, producers, rappers en dj’s van 14 tot 21 jaar.
Tot maart 2021 kun je je aanmelden voor het regionale traject in Drenthe. Het regionale traject begint met een presentatiemoment. Waarin jij aan de coaches laat zien waar jij staat met je act. Deze professionals geven je feedback op je optreden. Aan het begin van het regionale traject krijg je een coach toegewezen die aansluit bij de wensen van jouw act. Samen met je persoonlijke coach stippel je een plan uit om je zelf optimaal te ontwikkelen als act en speel je op toffe festivals zoals het Bevrijdingsfestival. Het einde van het regionale traject vindt plaats in juni of juli en bestaat uit een presentatiemoment waarin je aan de trajectcoaches laat zien hoe jij je ontwikkelt hebt als act. De act die zich het meest ontwikkeld heeft, gaat door naar het landelijke Popsport-traject, waarin de ontwikkeling van je act verder gaat!

Inschrijfperiode: 1 September -1 Maart
Contactpersoon: Erik de Vries

Meer informatie vind je op https://popsport.nl/
Wil je je gelijk aanmelden voor het regionale Popsport-traject, schrijf je dan hier in:

Aanmeldformulier

Drentsch Peil XL

Drentsch Peil XL 2021 is een talentontwikkelingstraject voor acts met Drenthe roots en is onderdeel van Stichting The Bake Shop. Het showcase festival Drentsch Peil XL loopt van 1 maart t/m 1 december en biedt jaarlijks een overzicht van nieuwe live-acts in Drenthe. DPXL kan op verschillende locaties door de provincie plaats vinden, zoals bijvoorbeeld Meppel, Emmen en Assen, Borger enz.

Veelbelovende rock- en popbands, singer-songwriters, maar ook dj’s en hiphop acts krijgen de kans om veel op te treden en hun muzikale kunsten te tonen aan een breed publiek. De meest imponerende act worden uitgenodigd voor het talentontwikkelingstraject Hit the North en mag spelen op Eurosonic en één van de Noordelijke Bevrijdingsfestivals.

Een belangrijk onderdeel is de netwerkbijeenkomst, De Muzikantendag, voor Drentse muzikanten met paneldiscussies, informatie over talentontwikkelingstrajecten, het gebruik van social media en bijvoorbeeld zaken die belangrijk zijn in de carrière van een muzikant.

Er zijn tijdens DPXL een aantal momenten waarop we samenkomen. Zo starten we vaak met een introductiedag, hier ontmoet men de andere acts die zijn geselecteerd voor DPXL. Vrij kort daarop zijn de Peilsessies, hier spelen alle acts een korte set van 20 minuten om te laten zien wat ze in huis hebben en waar ze op dit moment staan. Tijdens de Peilsessies zijn er professionals aanwezig die de acts voorzien van feedback. Daarnaast is er nog een coachingdag, hier komen alle acts weer samen om zo aan de slag te gaan met de professionals en de feedback die ze hebben gekregen. In september vinden de showcases plaats. De acts spelen op diverse locaties en laten de groei zien de ze hebben gemaakt gedurende DPXL. Uiteindelijk wordt er 1 act gekozen om door te gaan naar het Hit the North traject van ESNS.

Na de showcases zijn er nog 2 workshop voor de DPXL acts, hier gaan we nog wat dieper in op diverse onderwerpen waar behoefte aan is.

Inschrijfperiode: 1 December – 1 Maart.

Contactpersoon: Lisan van der Deijl (info@drentschpeilxl.nl)
Website: https://drentschpeilxl.nl/ 

Aanmeldformulier

Hit the North
Hit the North is een talentontwikkelingstraject voor acts uit Drenthe, Groningen en Friesland. Een jaar lang persoonlijke en professionele coaching om jouw act naar een hoger niveau te tillen. Uit de drie noordelijke provincies wordt elk vier acts geselecteerd voor deelname. Elke act wordt gekoppeld aan een coach die hen het jaar door maandelijks begeleidt. De in totaal negen acts volgen daarnaast tijdens vier bootcamps een intensief programma vol workshops, panels, netwerkmomenten en showcases. Het programma duurt van januari tot januari.

Inschrijfperiode: November en doorstroom vanaf Drentsch Peil XL.
Contactpersoon: Sita Rawie
Website: https://esns.nl/hit-the-north/

Popronde
Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2020 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 140 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!


Inschrijfperiode: Inschrijvingen zijn geopend van 1 december tot en met 1 maart
Contact: info@popronde.nl
Website: https://www.popronde.nl/ 

Aanmeldformulier