Drenthe/Nieuws /Succesvolle eerste periode Voucherregeling

Succesvolle eerste periode Voucherregeling

Succesvolle eerste periode Voucherregeling

60 poptalenten krijgen van de provincie Drenthe 500 euro subsidie om zich te ontwikkelen en te profileren als popact. Met de voucherregeling wil de provincie popcultuur in Drenthe een extra impuls geven. De regeling liep van 2018 tot gisteren en is bedoeld voor jongeren van 12 tot 27 jaar.

Wat er met het geld wordt gedaan, verschilt per artiest. Een van de poptalenten, DJ RemQ, wilde graag een cursus volgen om Ableton Live, een muziekproductieprogramma, onder de knie te krijgen. Singer/songwriter Justin Ripassa nam met het geld zijn eerste single ‘Another Friend’ en bijbehorende videoclip op. Anousha Baak uit Assen gebruikte het geld om haar vaardigheden te verbeteren en om een masterclass te volgen van gitarist Jeff Zwart. Zangeres Isa Zwart heeft met de popvouchers drie liedjes kunnen opnemen.

Gedeputeerde Cees Bijl: “De overgang van een sterke basis naar de professionele top kunnen we in Drenthe beter ontwikkelen. Met coaching, doorverwijzing naar de juiste personen en met mogelijkheden om op te treden.” Op 9 september wordt de nieuwe Cultuurnota besproken in Provinciale Staten. Daarin ook weer aandacht voor talentontwikkeling/behoud talent in de regio en een eventueel vervolg op de regeling.

In totaal heeft de provincie 100.000 euro beschikbaar gesteld. De provincie werkt bij de regeling samen met het collectief Poppunt Drenthe, dat jonge poptalenten begeleidt bij hun ontwikkeling.

 

Verder lezen: RTV DRENTHE