Drenthe/Nieuws /Streep door poppodium in Afrikahuis Emmen

Streep door poppodium in Afrikahuis Emmen

Streep door poppodium in Afrikahuis Emmen

Er is een streep gezet door het plan om een poppodium te openen in het Afrikahuis in het Rensenpark in Emmen. De noodzakelijke verbouwing van het pand valt te duur uit.

De initiatiefnemers achter Podium X presenteerden vorige zomer hun plannen. Ze wilden in het Afrikahuis in de oude dierentuin een vaste concertzaal openen. Hier moest niet alleen regionaal talent het podium bestijgen, maar de zaal moest ook plek kunnen bieden aan grote landelijke artiesten. Daarnaast waren er plannen voor ruimtes om in te oefenen en muziek op te nemen.

Naast Podium X is er nog een tweede plan voor een poppodium in Emmen. Dat zou in de oude olifantenstal in de voormalige dierentuin moeten komen. Initiatiefnemer Harm Jan van Oosten liet twee weken geleden nog weten dat hij ook een onderzoek laat uitvoeren naar de financiƫle haalbaarheid van zijn poppodium. Voor april moet zijn aangescherpte bedrijfsplan in bezit zijn van de gemeente.

Verder lezen? Kijk op: https://www.dvhn.nl/drenthe/Streep-door-poppodium-in-Afrikahuis-Emmen-verbouwing-te-duur-25410625.html

Foto door: Dagblad van het Noorden