Drenthe/Nieuws /‘Popronde pre-party’ in Groningen, Assen, Hoogeveen en Meppel

‘Popronde pre-party’ in Groningen, Assen, Hoogeveen en Meppel

‘Popronde pre-party’ in Groningen, Assen, Hoogeveen en Meppel

De jaarlijkse Popronde is vanwege corona afgeblazen, maar toch klinkt onder die vlag dit najaar in Groningen, Assen, Hoogeveen en Meppel muziek van aanstormend talent.

Van 12 september tot en met 28 november doet het festival de Nederlandse poppodia aan, onder het mom van de ‘Popronde Poppodium Pre-Party’. Op donderdag 8 oktober strijkt het festival neer in Simplon in Groningen, een week later in Podium Zuidhaege in Assen en op 22 november bij de Muziekcoöperatie in Meppel.

In Hoogeveen staat op 5 november een pre-party gepland in Het Podium.

,,Een ‘Pre-Party’ omdat de originele editie van het festival, dat dit najaar zou plaatsvinden, is verplaatst naar begin 2021. Dit vanwege de corona-maatregelen”, zegt Chris Moorman van de Popronde, zelf afkomstig uit Erm bij Emmen.

‘In poppodia is anderhalve meter afstand wel te waarborgen’

,,Popronde vindt plaats in kroegen, kerkjes, kledingwinkels en kapperszaken, locaties waarin het publiek geen anderhalve meter afstand kan waarborgen. In de poppodia is deze mogelijkheid er wel, het gros organiseert al kleine concerten voor 30, 40 of misschien zelfs 100 man publiek. Het publiek zit in de zaal en de afstand wordt daardoor goed bewaard. Een uitgelezen kans dus om toch nog iets voor die 146 geselecteerde acts te kunnen betekenen, en ze hopelijk allemaal tenminste één keer te kunnen laten spelen dit najaar.’

Verder lezen: DvhN