Drenthe/Nieuws /Poppodium Vanslag organiseert weer concerten

Poppodium Vanslag organiseert weer concerten

Poppodium Vanslag organiseert weer concerten

Poppodium in Borger organiseert weer concerten: ‘Veiligste zaal van Nederland’

Het poppodium in de kerk van Borger is eigenlijk te mooi om dicht te zitten, maar toch zat het de afgelopen maanden wel degelijk dicht. Want, concerten en het coronavirus is geen goede combinatie. Na een flinke verbouwing kan VANSLAG zaterdag eindelijk weer een concert organiseren.

“We mogen weer! Eindelijk”, verzucht Henk Eggens van het poppodium. “En we kunnen ook weer. Dat is misschien wel het belangrijkste.” Om open te kunnen moest Eggens zijn poppodium flink verbouwen. “Met de oude opstelling hadden we zaterdag maar twintig bezoekers kunnen ontvangen. Dankzij deze verbouwing is dat aantal nu veertig.”

“We hebben de zaal eigenlijk een kwartslag gedraaid. Het podium staat nu tegen de lange zijde, we hebben theaterstoelen in de zaal geplaatst en het voormalig podium is nu ook een zitgedeelte.” Het bouwen van een nieuw podium en het plaatsten van de stoelen was geen gemakkelijke klus. “Ik heb alle stoelen op een onderstel moeten plaatsen, zodat ik ‘tweetjes’ en ‘drietjes’ kan creëren. Voor het nieuwe podium heb ik veel spullen moeten huren, maar gelukkig krijgen we financiële steun voor die onderdelen.”

Volgens Eggens is VANSLAG misschien wel de veiligste zaal van Nederland. “In deze opstelling én met het ventilatiesysteem dat nog maar twee jaar oud is, is het hier heel veilig. 3,5 keer per uur is de zuurstof in deze zaal volledig ververst.”

 

Verder lezen: RTV DRENTHE