Drenthe/Nieuws /Panel Programma Kick-Off

Panel Programma Kick-Off

Panel Programma Kick-Off

Tijdens onze Kick-off 19 maart zullen er, naast live muziek van Drentse bodem, 3 panels plaatsvinden over de popsector van Drenthe. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Panel: Drents bestaansrecht / belang gezonde popsector

De popsector in Drenthe is breder dan poppodia en artiesten. In de zomermaanden zijn er veel festivals en organisaties, die op de festivalweides rondlopen, actief. In welke mate focussen Drentse creatief ondernemers zich op de provincie en is de afzetmarkt binnen de Drentse grenzen groot genoeg? Een gesprek met in de provincie gevestigde ondernemers. Wat maakt het vestigingsklimaat van Drenthe geschikt en wat zou moeten verbeteren om mogelijk meer creatief ondernemers naar de provincie te krijgen?

  • Gino Spijkerman (Interstage Meppel)
  • Richard Groot (Hello Festival)
  • Tamara Boor (TT Festival)

 

Panel: Lokaal/provincie beleid: Wat is nodig, wat is te ambitieus?

De beperkte lokale faciliteiten maken het vaak lastig voor organisaties en artiesten publiek te vinden en behouden. Podia en festivals kampen met soms tegenvallende bezoekersaantallen en artiesten hebben een relatief kleine afzetmarkt met weinig (netwerk)connecties. Een steuntje in de rug kan wenselijk zijn.

De provincie steekt veel energie in haar popbeleid en durft actie te ondernemen, maar de verantwoordelijkheid van de basisvoorzieningen ligt voor een groot deel bij de gemeenten zelf. Helaas ontbreken er broedplaatsen en is er matige tot slechte ondersteuning voor particuliere initiatieven. Moet de gemeente weer de regie pakken en zorgen voor plekken waar creatieve mensen kunnen samenkomen? Wat kunnen we als Drents pop netwerk zelf doen, waar moeten we ons hard voor maken en wat is te ambitieus?

  • Emil Klok (Preuvenement)
  • Harold de Boer (Poppunt Overijssel)
  • Frans ten Veen (Muziekcooperatie) 
  • Jenny van der Klok (Taribush Kuna)

 

Panel: Drents DNA of leentjebuur?

Gesprek over de muzikale loopbaan en hoe de stappen van de keten in de praktijk werken. Panel met muzikanten in verschillende stadia van hun carrière en host (Chris Moorman) die ze vragen stelt. Wat zijn de voor en nadelen van muzikant zijn in Drenthe? Wat trek je uit het veen? Omarm je de roots of haal je de mosterd uit andere windstreken?

De muzikanten voor dit panel worden samen met de spelende artiesten binnenkort aangekondigd.

Meer informatie, klik hier.