Drenthe/Music /Nieuwe album ‘Zicht’ van Martijje komt op 5 december

Nieuwe album ‘Zicht’ van Martijje komt op 5 december

Nieuwe album ‘Zicht’ van Martijje komt op 5 december

Op 5 december komt Martijje’s nieuwe album ‘Zicht’ uit en is de gelijknamige single te horen op radio.
Het album is voorlopig alleen verkrijgbaar op cd. De single ‘Zicht’ is een week later ook te horen via de digitale kanalen.
Zangeres Martijje liet zich voor dit album inspireren door roots, blues en gospel. De rode draad bij de liedjes is: vooruitkijken. Zelf zegt ze daarover: “Ik wilde iets doen met ‘hoop’, een thema dat vaak terugkomt in bluesmuziek. Ik hou van vooruitkijken. Wel een passend thema in dit rare jaar waarin alles anders lijkt te lopen dan verwacht. Mede daarom wilde ik dit album toch graag uitbrengen. Hoe fijn is het om vooruit te blijven kijken en je daaraan vast te houden?”

Op het album spelen een aantal van Martijje’s vaste bandleden mee, maar is ook Sven Figee (Sven Hammond Soul) te horen op hammond en Jan-Ype Nota op cello. Het album werd door corona deels in de thuisstudio’s van de muzikanten, deels in Soundbalance Studio in Foxhol opgenomen. Het werd gemasterd in Londen door Ian Shepherd.

Van jazz naar blues
Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar ze zingt ook pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden binnensleepte. Op dit nieuwe album ‘Zicht’ klinkt nu dus de blues door, vermengd met andere stijlen in zeven uiteenlopende liedjes. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in ‘bluesvillage’ Grolloo.

Alleen op cd
Voorlopig is het album alleen verkrijgbaar op cd. Sinds eind oktober kan de cd al vooruit worden besteld via de website van de zangeres, maar vanaf zaterdag 5 december is de titelsong en single ‘Zicht’ dan ook echt te horen op de radiozenders. Te beginnen met zaterdag 5 december op Radio Drenthe in het programma Hemmeltied. Een week later kunnen mensen het liedje ook beluisteren via streaming- en downloaddiensten zoals Spotify. Volgend jaar komt een andere single van het album uit en is het complete album beschikbaar via de digitale kanalen. De cd is te verkrijgen via de webshop www.martijje.nl/zicht en bij een aantal cd-winkels.