Drenthe/Nieuws /Met The ‘spy and the butcher’ gaat in Emmen Drentse Uitmaand in coronatijd van start.

Met The ‘spy and the butcher’ gaat in Emmen Drentse Uitmaand in coronatijd van start.

Met The ‘spy and the butcher’ gaat in Emmen Drentse Uitmaand in coronatijd van start.

Een Drentse Uitmaand in coronatijd. Het is even anders dan anders. Veel evenementen gaan niet door, maar sommige toch ook weer wel. Een daarvan is The spy and the butcher , waarmee de Uitmaand zaterdag is geopend. Een festival wat eigenlijk in mei gehouden wordt, maar nu verplaatst was.

Organisator Evert Hoven van The Bake Shop staat er glunderend bij. ,,Dit is een van de weinige festivals dat doorgaat.
Maximaal vijftig man publiek met een middag en een avondprogramma. Aangepast aan de regels, maar de bands gaan hier wél voluit, niet semi-akoestisch.’’

De meeste bezoekers zijn bij binnenkomst getemperatuurd. Hoven: ,,Dat was geen verplichting, maar wij willen het gewoon extra goed doen. We zijn zo blij dat we dit mogen organiseren. We realiseren ons dat we onder het vergrootglas liggen. Emmen controleert steeds strenger. Vorig weekend hebben twee cafés nog een waarschuwing gekregen.’’

Hij is tevreden over hoe het tot nu toe gaat en hoe het publiek zich gedraagt. Een paar kleine tegenslagen zijn er wel. Zo zei de band Moonradio op het laatste moment af. ,,De drummer is heel erg verkouden en heeft zich op corona laten testen. En ja, dan moet je thuis blijven. Dat is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant vind ik het super dat ze er zo mee omgaan.’’ Zo werd op het laatste moment de band Delore als vervanging geregeld.

De middageditie was op vier kaarten na uitverkocht. Het avondgedeelte, met onder anderen Isa Zwart en The Heck, helemaal.
De Uitmaand geldt als de start van het culturele seizoen, dat vanwege corona een stuk beperkter is dan anders. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op www.drentseuitmaand.nl .

Meer lezen: Dagblad v/h Noorden.