Drenthe/Nieuws /Investeringsfonds Muziek vandaag geopend voor aanvragen

Investeringsfonds Muziek vandaag geopend voor aanvragen

Investeringsfonds Muziek vandaag geopend voor aanvragen

Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij het Investeringsfonds Muziek. Het fonds is bestemd voor de ontwikkeling van nieuwe muziek en nieuwe exploitatie van bestaande muziek.

Zo’n 1.600 auteurs, componisten en uitgevers hebben onlangs een gift uit het Noodfonds Muziek ontvangen. Dit fonds was bedoeld om het ergste leed te verzachten bij de muziekprofessionals die het zwaarst getroffen waren door de coronacrisis. Het Investeringsfonds Muziek is er voor muziekprofessionals die een bijdrage gebruiken voor het maken van nieuw werk of de nieuwe exploitatie van bestaand werk. Vanaf maandag 5 oktober 12:00 uur is het mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Bernard Kobes, voorzitter Raad van Bestuur Buma/Stemra: “We hopen met het Investeringsfonds Muziek een positieve impuls te geven aan de muziekindustrie in Nederland door ervoor te zorgen dat er muziek gemaakt wordt die anders nu niet gemaakt zou worden. Het is belangrijk dat de continuïteit hiervan bewaakt blijft en dat er geen talent verloren gaat in deze voor de muziek ongekende crisis.”

Op dit moment is er iets fout gegaan met de website, ze laten deze week nog weten wanneer je een aanvraag kan indienen. 
Klik hier om op de hoogte te blijven.

Meer lezen: Entertainment Business.