Drenthe/Nieuws /Internationaal hiphopproject ‘Drenthe Represente’ komt eind augustus naar Annen

Internationaal hiphopproject ‘Drenthe Represente’ komt eind augustus naar Annen

Internationaal hiphopproject ‘Drenthe Represente’ komt eind augustus naar Annen

Van 21 tot en met 28 augustus vindt het project ‘Drenthe Represente’ plaats in Annen: een schrijfkamp voor rappers en producers uit Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Nederland. Onder de performers zijn zes Drentse urban-artiesten. De rappers en producers zullen in Annen samen werken aan beats, teksten en hun optredens.

Het project wordt georganiseerd in het kader van Poplab Drenthe en gefinancierd door de provincie Drenthe en VSBfonds. Boombox Media uit Assen brengt een album uit met de resultaten van het schrijfkamp. Ook wordt er een documentaire over de totstandkoming van het album gemaakt door Binie Visuals uit Meppel.

Drenthe als inspiratiebron

Projectleider Pim van der Wardt, alias Pim Pomsy, vertelt dat Drenthe als inspirerende plek kan werken. ‘Ik ben opgegroeid in Drenthe, maar heb veel gereisd naar grote steden als New York, Londen en Nairobi. Als ik daarna terug ben op het platteland kom ik weer helemaal tot rust. Drenthe is een ideale plek om je met andere musici en producers te focussen op het creëren van nieuw werk, in alle rust, in een schitterende omgeving.’