Drenthe/Nieuws /Hello festival voor dit jaar afgelast: ‘Risico is ons te groot’

Hello festival voor dit jaar afgelast: ‘Risico is ons te groot’

Hello festival voor dit jaar afgelast: ‘Risico is ons te groot’

“Gezien de ontwikkelingen rond de vaccinaties en het nog steeds oplopende aantal besmettingen denken wij dat er in juni dit jaar geen festivals kunnen plaats vinden”, aldus de organisatie. Daarbij start het garantiefonds voor festivals pas na 1 juli. Het festival stond gepland op 5 en 6 juni. Daar kan de organisatie dus geen aanspraak op maken, legt medeorganisator Richard de Groot van No Limit Events uit.

Verplaatsing niet mogelijk

Verplaatsing was ook geen optie, omdat er dan geen (Hello)waardig festival neergezet kan worden. “Daarnaast is het zo dat er al heel veel festivals zijn verplaatst naar september waardoor het vastleggen van leveranciers voor die periode een hele grote uitdaging zou zijn”.

Mensen die een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld teruggestort, maar zegt de organisatie: “Er bestaat ook een mogelijkheid om te doneren”.

In 2022 zal het festival teruggaan van twee naar maar één dag. Vrijdagavond zal er een campingfeest worden gehouden. De zaterdag is gewoon het reguliere festival. “Door alle tickets terug te storten kunnen we met een schone lei gaan beginnen voor 2022 en zijn we verder helemaal contractueel vrij.” Het complete programma voor 2021 wordt ook niet meegenomen naar het nieuwe jaar.

Op de website van het festival kunnen mensen terecht die nog vragen hebben.

Het festival wordt in 2022 op 10 en 11 juni gehouden.

 (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)