Volg ons op onderstaande social media platformen.

Socials:

Drenthe/Music /Geen grote evenementen in Drenthe tot 1 juni

Geen grote evenementen in Drenthe tot 1 juni

2021-01-22

In Drenthe worden tot 1 juni geen grote evenementen gehouden. Dat hebben de twaalf Drentse burgemeesters besloten. Op deze manier willen ze organisatoren van deze evenementen vroeg duidelijkheid geven.
Evenementen zoals carnavalsoptochten, paasvuren of schaatstoertochten kunnen niet doorgaan.

‘Niet realistisch’
Voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe Marco Out: “We hebben nog veel te veel besmettingen. Daar komt bij dat lang nog niet iedereen voor de zomer is gevaccineerd. Ook het verloop van de Britse variant van het virus is onvoorspelbaar. Dat maakt dat het gewoon niet realistisch is dat er al voor juni evenementen kunnen plaatsvinden. Hoe jammer ook. We roepen organisatoren op om tijdig contact op te nemen als ze een datum na 1 juni op het oog hebben. We weten niet wat er na de zomer mogelijk is, maar we willen met elkaar goede afspraken maken en ook zorgen voor spreiding van evenementen in onze provincie.”

Evenementen na 1 juni
In Drenthe zijn ook een groot aantal evenementen, zoals het Hello Festival (Emmen), het Blues Festival (Grolloo) en het TT Festival (Assen) die kort na 1 juni gepland staan. Of de organisatoren van die evenementen ook kunnen doorgaan met hun plannen is nog maar de vraag. Out: “Uiteindelijk is het aan de organisator. Je moet een datum aangeven waarop je zegt: ‘op dat moment is het in ieder geval niet verstandig om het te gaan doen’. Ik weet dat ook een aantal van die organisatoren ook nadenken over andere data. Het Hello Festival bijvoorbeeld; zoveel mensen bij elkaar, dat kun je je nu gewoon nog niet voorstellen. Tot 1 juni hebben we duidelijkheid gegeven, maar het zal voor iedereen ingewikkeld zijn. We moeten het gaan ervaren met elkaar.” Wanneer er meer bekend wordt gemaakt voor de evenementen na 1 juni kan Out nog niet vertellen.

De kans dat de maatregel teruggedraaid wordt wanneer het aantal besmettingen zou afnemen, lijkt klein. Out: “Ik wil geen valse hoop geven. Dan moet het wel heel erg anders gaan dan op dit moment.”

 

lees verder op: RTV Drenthe