Drenthe/Geen categorie /Eva van Manen en Holi Fools in de Vegafabriek

Eva van Manen en Holi Fools in de Vegafabriek

Eva van Manen en Holi Fools in de Vegafabriek

Zanger Ruud Fieten keert terug!
Oud-Meppeler Ruud Fieten komt terug naar De Vegafabriek in Kolderveen voor een optreden. Hij neemt zijn lief Romee Cooler mee. Samen vormen zij het duo Holi Fools. Op zaterdag 2 april nemen zij het eerste deel van de concertavond voor hun rekening. Eva van Manen met haar band zal met haar optreden het muzikale tweeluik van deze avond compleet maken.
Nieuw muzikaal project
Na rondzwervingen in Zuid-Europa tijdens de corona-periode heeft de in IJhorst opgegroeide Ruud Fieten samen met Romee Cooler inmiddels weer een vaste plek gevonden in het Zuiden van het land. Hun zelfgebouwde houten yurt midden in een voedseltuin dient niet alleen als thuisbasis, maar ook als muziekstudio. Met hun pure ambachtelijke liedjes, indringende zang en aanstekelijke humor sleept het duo de luisteraar mee in hun muzikale wereld vol kwinkslagen. Concertbezoekers kunnen inventief gitaarspel, prachtige arrangementen op de piano, engelachtige klanken van hun zelfgemaakte glazenorgel, en hier en daar een speelgoed synthesizer verwachten. Ook via de streamingsdiensten laat het duo van zich horen. Op 8 aprilverschijnt hun eerste single ‘Slow Lane’. Het duo omschrijft hun muziek als cryptische indiefolk.
Eva van Manen
Naast de Holi Fools zal ook Eva van Manen en band het podium van het unieke pop-up-pop-theater in de voormalige Zuivelfabriek te Kolderveen betreden.
Het optreden van Eva van Manen belooft gezien de actualiteit een geëngageerd optreden te worden. Bezoekers kunnen daarnaast een bijzondere muzikale en poëtische ervaring verwachten. Eva van Manen is een singer-songwriter met een theaterachtergrond, voor wie de teksten minstens zo belangrijk lijken als de liedjes waarin ze worden gegoten. Haar muzikaliteit en taligheid komen samen tot een organische mix van electro, pop en hiphop. In haar songteksten is de overtuiging verpakt dat we minder snel moeten oordelen en ons juist meer open zouden moeten staan voor wat er om ons heen is.
Het concert wordt georganiseerd door De Vegafabriek (Kolderveen 26, Nijeveen) in samenwerking met de Muziekcoöperatie Meppel. De combitickets (vegamaal + concert) zijn reeds uitverkocht. Wel zijn er nog concertkaarten beschikbaar via de website www.devegafabriek.nl.
Het concert begint om 20.30 uur (deuren gaan om 20.00 uur open).