Drenthe/Music /Drentse theaters passen programmering drastisch aan

Drentse theaters passen programmering drastisch aan

Drentse theaters passen programmering drastisch aan

Veel Drentse theaters zien zich, na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen, genoodzaakt de deuren tijdelijk te sluiten.
Onder andere het theater van DNK in Assen, theater De Tamboer in Hoogeveen, schouwburg Ogterop in Meppel en theater Hofpoort in Coevorden stoppen de theaterprogrammering.

Voor DNK in Assen is het te duur om de theatergezelschappen voor slechts dertig personen – het maximum aantal toegestane personen in één ruimte – te laten komen. Hiermee wil DNK ook voorkomen dat er veel gereisd moet worden en medewerkers met elkaar in contact komen. Ook vreest DNK dat de beleving heel anders wordt wanneer grote theaterproducties slechts voor 30 mensen gespeeld worden. Al met al genoeg redenen om volgens het theater de deuren in elk geval tot 12 november te sluiten.

Concreet betekent dit voor DNK dat er 24 voorstellingen verplaatst of geannuleerd moeten worden. Iedereen die al een kaartje had gekocht, wordt volgens het theater zo spoedig mogelijk geïnformeerd over de mogelijkheden. De bibliotheek en bioscoop van DNK blijven wél operationeel en ook voor verhuur aan besloten groepen tot 30 personen blijft het podium open.

Ontheffing

De vier podia kregen twee weken geleden nog een ontheffing van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Zij mochten ‘op basis van hun belang op de culturele infrastructuur van Drenthe’ meer dan 30 bezoekers ontvangen. Door de gisteren aangekondigde coronamaatregelen mogen theaters echter nog maar maximaal 30 bezoekers ontvangen.

Meer lezen: RTV Drenthe