Drenthe/Music /Djammen: Muziek maken om je verhaal te vertellen

Djammen: Muziek maken om je verhaal te vertellen

Djammen: Muziek maken om je verhaal te vertellen

Daisy Bellis, oftewel Madelief Gal, vertelt zonder blikken of blozen dat praten lastig is. Communiceren via de muziek is echter een ander verhaal. “Als ik muziek maak, dan kan ik mijn hele verhaal kwijt en dan kan ik zeggen wat ik wil zeggen.”
De juiste woorden vinden om een verhaal te vertellen is voor veel mensen een uitdaging. Zo ook voor Daisy. Maar een lied maken en dat brengen, gaat misschien daarom wel des te beter.

Emotie in de muziek
“Ik hoef er dan niet meer over na te denken, want ik heb het al geschreven”, legt de jonge singer-songwriter uit, “daardoor kan ik mijn gevoel erin stoppen en wat ik echt wil zeggen.”
Daar komt nog een dimensie bij, want het zijn niet alleen de woorden die het verhaal vertellen, maar ook de muziek zelf. “Door klanken en bepaalde klanken bij elkaar kan ik een emotie versterken. Het gaat ook heel erg om de emotie in de muziek.”

Toekomstplannen
Daisy stond tot nu vooral als soloartiest op de planken, maar dat is inmiddels veranderd. “Ik heb nu een band om me heen die mij op grote shows zal bijstaan”, vertelt ze. Met diezelfde band stort de jonge muzikante zich ook op een volgend project, waar ze nog niet teveel over loslaat. Wel meldt ze dat er een december-EP uitkomt. “Een warme kerstgroet”, glimlacht ze.
Een ding weet ze zeker: “Ik zal ook nooit stoppen met muziek maken, want ja… Anders loop ik de hele tijd rond en kom ik niet uit mijn woorden en dat is ook niet handig”, lacht ze.

Meer lezen: RTV Drenthe