Drenthe/Nieuws /Crash Course Artist Management

Crash Course Artist Management

Crash Course Artist Management

Musickness & VI.BE stellen voor: Crash Course Artist Management

Van 22 tot en met 26 februari 2021 deelt Musickness, het managementkantoor van o.a. Balthazar, Tamino, Eefje De Visser en dEUS, haar expertise met iedereen die meer zicht wil krijgen op wat artist management inhoudt.

De artiestenmanager, een van de meest tot de verbeelding sprekende jobs in de muziekindustrie. Haar of zijn job mag de afgelopen decennia dan misschien grondig veranderd zijn, de manager blijft wel dé spil in de carrière van een artiest. Dat weten ze bij Musickness maar al te goed: het managementkantoor ondersteunt al meer dan 25 jaar bands en artiesten als dEUSAdmiral FreebeeEefje De Visser, BalthazarTourist LeMCTamino en vele anderen.

Van 22 tot en met 26 februari 2021 deelt Musickness die expertise met iedereen die meer zicht wil krijgen op wat management inhoudt. In 5 webinars en Q&A-sessies kom je meer te weten over de verschillende strategische, juridische en zakelijke knopen die elke artiest en haar/zijn management moet zien te ontwarren. Onmisbare info, geïllustreerd met een pak real life voorbeelden!

Op het programma

Maandag 22/2 12u-13u: Wat is muziekmanagement?

Er bestaan heel wat mythes rond muziekmanagement, maar wat houdt management juist in én wat net niet? In dit webinar leggen Christian Pierre en Hanne Valckenaers het je haarfijn uit.

Dinsdag 23/2 12u-13u: Label & publishing.

Wat betekent het om samen te werken met partijen die met jouw rechten als artiest aan de slag gaan en wat is de (veranderende) rol van management hierin? Hanne Valckenaers en Ilka Bardijn

Woensdag 24/2 12u-13u: Artist branding, content en social media.

Hoe zet je een artiest in de markt? Welke communicatiestrategieën hanteer je? Hoe zet je in op waardevolle content om fans & artiesten te binden? Fien Deman en Ilka Bardijn

Donderdag 25/2 12u-13u: Financiën, budgettering en costing.

Hoe stel je een begroting op voor het project dat je op poten wil zetten? Hoe bepaal je hoeveel financiering je nodig hebt en waar ga je die financiering zoeken? Arjo Klingens en Katrijn Vermoesen

Vrijdag 26/2 12u-13u:  Live-strategie en A&R.

Hoe bouw je aan een live-strategie? Wanneer ga je naar het buitenland en wie kan jou hierbij helpen? Christian Pierre vertelt het je allemaal. In een tweede deel zoomt Marcus Deblaere in op de rol van de manager in de creatieve ondersteuning van een artiest.

Meer info: website

Facebook event: klik hier