Volg ons op onderstaande social media platformen.

Socials:

Title image

Kick-off

19 maart 2020 | 15:00 | De Tamboer, Hoogeveen

Kick-off Poppunt Drenthe

Beste relatie,

2020 wordt het jaar dat Poppunt Drenthe in levende lijve zal worden gepresenteerd. Bij deze willen we u graag uitnodigen voor onze Kick-off. Deze zal 19 maart plaatsvinden in samenwerking met provincie, gemeenten, muzikanten, muziekprofessionals, opleidingen en organisaties binnen de popcultuur Drenthe.

Deze middag zullen we de plannen voor Poppunt Drenthe presenteren. Verschillende organisaties/artiesten zullen ervaringen en inzichten delen. Aansluitend wordt uiteraard afgesloten met een borrel en hopelijk ontmoetingen tussen de verschillende partijen.

We horen graag of u komt, en of u iemand meeneemt. Meld je aan via de knop, bij vragen kunt u mailen naar ruud@poppuntdrenthe.nl.

Hopelijk tot 19 maart!

Vriendelijke groet,

Panel programma

Panel: Drents bestaansrecht / belang gezonde popsector

De popsector in Drenthe is breder dan poppodia en artiesten. In de zomermaanden zijn er veel festivals en organisaties, die op de festivalweides rondlopen, actief. In welke mate focussen Drentse creatief ondernemers zich op de provincie en is de afzetmarkt binnen de Drentse grenzen groot genoeg? Een gesprek met in de provincie gevestigde ondernemers. Wat maakt het vestigingsklimaat van Drenthe geschikt en wat zou moeten verbeteren om mogelijk meer creatief ondernemers naar de provincie te krijgen?

  • Gino Spijkerman (Interstage Meppel)
  • Richard Groot (Hello Festival)
  • Tamara Boor (TT Festival)

 

Panel: Lokaal/provincie beleid: Wat is nodig, wat is te ambitieus?

De beperkte lokale faciliteiten maken het vaak lastig voor organisaties en artiesten publiek te vinden en behouden. Podia en festivals kampen met soms tegenvallende bezoekersaantallen en artiesten hebben een relatief kleine afzetmarkt met weinig (netwerk)connecties. Een steuntje in de rug kan wenselijk zijn.

De provincie steekt veel energie in haar popbeleid en durft actie te ondernemen, maar de verantwoordelijkheid van de basisvoorzieningen ligt voor een groot deel bij de gemeenten zelf. Helaas ontbreken er broedplaatsen en is er matige tot slechte ondersteuning voor particuliere initiatieven. Moet de gemeente weer de regie pakken en zorgen voor plekken waar creatieve mensen kunnen samenkomen? Wat kunnen we als Drents pop netwerk zelf doen, waar moeten we ons hard voor maken en wat is te ambitieus?

  • Emil Klok (Preuvenement)
  • Harold de Boer (Poppunt Overijssel)
  • Frans ten Veen (Muziekcooperatie) 
  • Jenny van der Klok (Taribush Kuna)

 

Panel: Drents DNA of leentjebuur?

Gesprek over de muzikale loopbaan en hoe de stappen van de keten in de praktijk werken. Panel met muzikanten in verschillende stadia van hun carrière en host (Chris Moorman) die ze vragen stelt. Wat zijn de voor en nadelen van muzikant zijn in Drenthe? Wat trek je uit het veen? Omarm je de roots of haal je de mosterd uit andere windstreken?

  • Miguell Kaidel (FunX)
  • Sebastiaan Weerman (Jack & the Weatherman)
  • TBA

De muzikanten voor dit panel worden samen met de spelende artiesten binnenkort aangekondigd.

Muziek programma

The Heck

THE HECK, all the way from Klazienaveen-Drenthe, schrijft sixties pophits
die staan als een hunebed. Brein achter deze nieuwe band is Henri
Keefman die in het kleine, hechte garagerockwereldje zeer bekend is van
zijn bands de Keefmen en the Miracle Men. De debuutplaat WHO? THE
HECK!!! is uitgebracht door Dirty Water Records (Londen – UK) en staat
vol messcherpe en supercatchy pop, die wordt geserveerd met de kracht
en intensiteit van punk. Muzikaal zit het ergens tussen The Sonics en
Reigning Sound of ‘ons eige’ Cuby and the Blizzards en The Outsiders.
Nederland is weer een topband rijker!

Mary Confurius

Mary Confurius is ongrijpbaar, afstandelijk en intiem. Samen met de aanpak van producer Lars Spijkervet en bassist Joey Vos kan de muziek het best omschreven worden als eerlijk, donker en ritmisch met een zwoele somberheid. Denk aan Massive Attack, Portishead en PJ Harvey. Kom naar haar nieuwe songs waaronder ‘Light Lies‘ luisteren.

Same Old

Een frisse dosis outlaw country. Dat is Same Old. Met twee dynamische stemmen en donderende gitaren weten Stijn en Laszlo een breed scala aan muziek te spelen. Met een voorliefde voor country, blues en goeie verhalen weet Same Old je mee te nemen.

Leon Moorman

Vanuit een impuls begon Leon D-Pop: toegankelijke muziek in het Drents. Het werd een groot succes.
Leon Moorman begon zijn solo-carrière met debuutsingle ‘Naor Huus’, die maandenlang landelijk op de radio gedraaid werd en zelfs internationaal zendtijd kreeg op lokale stations in Duitsland en het grote Radio 2 in België.

Met ‘Knooin’ ging hij over dat succes heen. Hij won daarmee het Drents Liedjesfestival en veroverde daarna de harten van het publiek in Italië tijdens het Suns Europe Songfestival voor Minderheidstalen. Bijna 1000 Italianen zongen met hem mee en als trotste prijswinnaar reisde hij naar huis om daar te horen dat Knooin verkozen was tot het mooiste Drentse woord van 2019!